Јосип Броз Тито био је познат као велики гурман и љубитељ домаће хране и колача, а ово је рецепт за његову омиљену посластицу. Неки га зову Титов колач, а познат је и по имену Титова торта. 

Јосип Броз Тито био је познат као велики гурман и љубитељ домаће хране и колача, а ово је рецепт за његову омиљену посластицу. Неки га зову Титов колач, а познат је и по имену Титова торта. Фина кремаста посластица укусне комбинације чоколаде и ораха подсећа на осамдесете, а укус је фантастичан.

фото: Принтскрин/Јутјуб/бакина кухиња

 

Састојци:

За бисквит:

  •  4 јаја
  •  200 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 100 г млевених ораха
  • 5 кашика куване црне кафе
  • 5 кашика брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 3 кашике уља

За први крем:

  • 400 мл млека
  • 5 пуних кашика брашна
  • 2 жуманца


За други крем:

  • 200 г маргарина
  • 10 кашика шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 100 г отопљене чоколаде за кување
  • 3 кашике ораха

Припрема:

Бисквит: Беланца умутити у чврст снег. Жуманцима додати шећер и умутити. У смесу са жуманцима додати уље, охлађену кафу, брашно, прашак за пециво и орахе, све мутити док се не сједини. На крају додати снег од беланаца. Смесу за бисквит пећи у загрејаној рерни на 180 степени око 30 минута.
Први крем: У млеко додати жуманца и брашно и умутити миксером. Затим ставити на ватру да лагано прокува и мешати док се не добије смеса као пудинг.
Други крем: Чоколаду отопити и додати маргарин. Затим додати шећер, ванилин шећер и орахе, па све сјединити.
Оба крема сјединити. На кору намазати фил, па посути млевеним орасима и чоколадом.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".