Јутра ће бити свежа и хладна, са мерењима од минус седам до пет степени, док ће се преко дана температура кретати од осам до 20. Према њиховим речима, целе седмице имаћемо комбинацију кише и сунца, а од краја недеље зима се поново враћа на велика врата.

Метеоролог Иван Ристић каже да је такозвани поларни вртлог у кризи и да ћемо имати озбиљне промене времена наредних дана.

- Након обилних снежних падавина и озбиљне висине снежног покривача, од данас долази до благог смиривања ситуације и постепеног отопљавања. Данас и сутра имаћемо понегде још комбинацију кише и снега, али краткотрајно. Температура ће ићи до 10 степени Целзијуса. Већ у среду долази до потпуног престанка падавина и такво време имаћемо све до краја седмице - напомиње Ристић и додаје:

- То ће бити услов и за мерења изнад просека за ово доба године. Жива ће се кретати од 10 до 16 степени, а у Лозници се очекује да у петак достигне чак 20. подељак. Тај 1. децембар биће један од најтоплијих у историји. Међутим, и то ће бити на кратке стазе јер, као што сам рекао, имаћемо озбиљне осцилације. Већ следећег викенда температура ће пасти и формираће се хладна ваздушна маса. У ноћи између недеље и понедељка уследиће нове падавине. Киша ће прећи у снег, како на планинама, тако и у нижим пределима.

У Србији данас умерено облачно, са температуром до 11 степени

У Србији ће данас бити умерено облачно, суво и мало топлије време са сунчаним интервалима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод. Јутро претежно ведро и хладно са слабим и умереним мразем, а у планинским пределима источне Србије облачно уз провејавање слабог снега.

После подне и крајем дана на северу и западу, а током ноћи и у централним крајевима постепено наоблачење које ће местимично условити кишу, а у брдско-планинским пределима снег. Током ноћи локално је могућа и појава кише која ће се ледити при тлу.

Ветар слаб и умерен, на истоку и јак, западни и југозападни, после подне и увече у скретању на јужни и југоисточни правац. Јутарња температура од минус осам до нула, највиша од четири до 11.

У Београду јутро претежно ведро и хладно на ширем подручју града са слабим мразем. Током дана умерено облачно, суво и мало топлије са сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, југозападни, а увече у скретању на југоисточни правац. Јутарња температура од минус три степена до нула, највиша дневна око 11.

Прогноза за наредне дане

У Србији у уторак облачно и ветровито у нижим пределима са кишом и снегом, а на планинама са снегом, док је локално могућа и појава кише која ће се ледити при тлу.

У среду умерено до потпуно облачно, пре подне још понегде на југу и истоку са слабим падавинама, а после подне суво уз разведравање.

У четвртак променљиво облачно и мало топлије, увече на северу са кишом.

Од петка умерено до потпуно облачно. У петак топло местимично са кишом, а од суботе мало хладније, у нижим пределима са кишом и снегом, а у брдско-планинским пределима са снегом.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир/РХМЗ/Информер)