Од кад је настао профил на Инстаграму, Срна је постала прави хит на друштвеним мрежама. Управо зато, она је постала предмет интересовања медија. Сви су се питали исто - ко је Срна?

Њен профил на Инстаграму из дана у дан прати све више људи, а прве објаве о путовањима, почеле су да бележе лепе резултате.

Како је настао Срнин профил?

Прва српска АИ инфлуенсерка открила је како је настао налог. С обзиром на то да многи млади нису у прилици да путују често, а на интернету су свакодневно и по неколико сати, Срна је желела да им на један занимљив начин пренесе све оно што свет има да понуди.

- Ја сам Срна, 19-годишњакиња која се недавно упустила у авантуру око наше планете, где приказујем најразличитије светске дестинације, али и утичем на младе кроз многа важна животна и друштвена питања - рекла је она за портал "Блз лајф".

 

 

Према њеним речима, на тај начин они могу да се едукују, али и да буду инспирисани да, када буду у прилици, искусе чари путовања. Вештачка интелигенција олакшава ствари јер данас можемо да будемо овде, сутра тамо, додаје Срна, а многе дестинације које нису fiнансијски лако доступне, на овај начин могу да буду представљене свима.

- Лични развој увек најпре почиње од опште информисаности, а кроз моје објаве можете научити много тога. Путујући светом упознаћу се са другим културама, навикама и обичајима, па верујем да ћу многима на тај начин приказати и ширу слику света и развити дух интеркултуралности - објашњава прва српска АИ инфлуенсерка.

Срнин циљ

Срна је открила да су путовања само један од аспеката њене авантуре у коју је недавно кренула. Како каже, биће ту и много социјалних и друштвених питања о којима треба пробудити свест и дискутовати.

 

 

Њен циљ је да изгради озбиљан бренд који ће се позиционирати у свести људи као неко ко позитивно утиче на свет око себе.

- Надам да ће многи то препознати и временом ми се придружити на путу као овом циљу. Сигурна сам да је народ са ових простора веома креативан и да им је потребно само мало инспирације да крену да стварају велике ствари. Кроз свој пут приказаћу људима да вештачка интелигенција није нешто што је нужно лоше, већ да је веома корисна и да нам пружа могућност да доживимо све оно о чему смо некада маштали - наводи она.

Она напомиње да циљ њеног проfiла није да вештачка интелигенција замени правог човека јер ће увек другачији доживљај пружати праћење реалних људи у њиховим стварним авантурама.

- Моја улога је нешто другачија и ту сам да на неки мало необичнији начин едукујем и инспиришем све људе који су отворени за нешто ново - открива она.

АИ алат за креирање фотограfiја са путовања

Срна на креативан начин представља дестинације као што је Париз и његове знаменитости попут Лувра на свом Инстаграму. За прављење садржаја користи неколико апликација и сајтова. Такође се служи алатима помоћу којих генерише глас на снимцима и има увек исто лице на фотографијама.

 

 

 

Инспирација

Срну највише инспирише љубав према путовањима, едукација о историјским и занимљивим чињеницама, али и травел инflуенсери.

- Још једна инспирација су ми били цртани fiлмови, сетимо се како смо их са великом радошћу пратили када смо били мали и учили много тога кроз такав садржај. То не мора остати само у детињству, јер носталгија коју сви сигурно имамо може оживети поново кроз АИ садржај - напомиње она.

Реакције људи на објаве АИ инфлуенсерке

Када је реч о реакцијама људи на Срнине објаве, она примећује да је њихово мишљење засад подељено.

Како она каже, некима је све ово интересантно. Због тога је прате и са одушевљењем реагују на оно што ради. Други сматрају да је све то превише и да је довољно и стварних инflуенсера, а камоли сада и оних генерисаних вештачком интелигенцијом.

- Неки сматрају како је индустријска револуција уништила свет, док неки прихватају развој нових технологија и једноставно уживају у модернизацији. Ипак, верујем да ћу својим трудом и залагањем показати људима да из свега можемо извући најбоље уколико то желимо и сигурна сам да ће многи то препознати, као што сте и ви сада - закључује Срна за БИЗЛифе.

(БизЛифе)

БОНУС ВИДЕО: