АМСС упозорава да је коловоз на неким деоницма у Србији влажан и да има снега до пет до 10 центиметра, као и то да је пет путева ИИИ приоритета одржавања непроходно због снежних падавина.

Према подацима АМСС, до 10 центиметара снега има на деоници Владичин Хан - Сурдулица - државна граница са Бугарском - гранични прелаз Стрезимировци. Пет центиметара снега је на деоници Боњинце - административна линија АП КиМ (Мутиводе), као и на путевима Власинско Језеро - граница са Бугарском и Света Петка - Трговиште.

Слична ситуација по питању снежног прекривача је на путу државна граница ЦГ - гранични прелаз Јабука - Пријепоље, као и на путу Нова Варош - Аљиновићи. Пет ценитиметара снега је и на путу Јошаничка Бања - Копаоник.

Фото: Ј. С.

 

 

Из АМСС прецизирају да су непроходни следећи путни правци ИИИ приоритета одржавања: крај деонице пута у изградњи - Негосавље, Предејане - Црна Трава, Састав Река - Стрезимировци, Одвраћеница - Преко Брдо, као и Рашка - Кути - Одвраћеница.

Према информацијама добијеним од ЈП "Путеви Србије" на наплатним станицама нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања на путничким терминалима, док је на теретним терминалима на прелазу Хоргош, на излазу из земље, чекање шест сати, на Келебији пет сати, на Батровцима осам сати, на Бездану и Богојеву по четири.

На граничном прелазу Шид и Градина на излазу теретњаци чекају по три сата, а на Сремској Рачи четири. На осталим прелазима нема задржавања за све категорије возила.

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО: