Језиве слике крвавог Радосављевића који је, иначе, пре убиства покушао сам себи да одузме живот скоком у бунар, који се мирно предаје полицији, потресле су Србију. 

Двадесет минута пакла, 12 хитаца. Сваки метак погодио је по једну особу. Није било битно ко ће пасти покошен, био му је циљ да убије сваког у кога је запуцао. Катабаза, крај, хапшење и мук, злочин невиђених размера.

Тако је 2007. године изгледао Јабуковац. Влашка магија можда и јесте кумовала овом злочину, који је однео девет живота, али "магија" је имала дејство само у једној глави, умно поремећеном Николи Радосављевићу.

Извештаји указују да није имао нимало свести шта је починио, па је послат на обавезно психијатријско лечење у болницу затвореног типа.

Када је дошао себи, то више није била иста она особа која је редом убијала комшије, а претходно брутално пребила и своју супругу.

Заборав није замаглио сећања на жртве овог масакра, у ком је најмлађа жртва имала 15 година. Али, утихнули су јецаји, породице завијене у црно махом су своје животе наставили у Аустрији.

Вечерас се емитује последња епизода серије која је у Србији постала бум - "Црна свадба". Догађај у Јабуковцу, стварна сцена крвопролића за име магије, био је инспирација за ову серију.

Језиве слике крвавог Радосављевића који је, иначе, пре убиства покушао сам себи да одузме живот скоком у бунар, који се мирно предаје полицији, потресле су Србију.

Пуцао је на комшије, али и на случајне пролазнике. Без задршке, без размишљања. Пуцао је на оца ком се свет срушио када је вдео покошеног сина. Нишанио је свакога ко би изашао да види шта се догађа, да помогне свом најближем.

"Свиња крвари поред мене", рекао је наводно пошто је брутално претукао своју жену. А изгледа да је свињу и видео у својој глави, јер је патио од такве болести. Нередовна терапија извукла је најцрње лудило из овог човека, који је био убеђен да га је неко омађијао, проклео.

Никола је убио: Драгињу (55) и Бранислава Боронгића (57), Срђана Баџикића (15), Бранислава Бадејевића (31), Јелицу Банковић (37), Драгана Ђорђевића (22) и његовог оца Вељка (58), као и бабу Марину (78), и на крају ташту Анику Чогрић (62).

Никола је тешко ранио и Јованку Бадејевић (81) и Синишу Баџикића (47), чијем сину Срђану није било спаса.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".