- Сутра (30.11.) након јутарњег мраза, -5 до 0 °С, током дана топлије са максималном температуром од 7 до 13 °С, само ће у Тимочкој Крајини бити хладније, око 4 °С. У кошавском подручју почеће да дува јак јужни и југоисточни, а у осталим крајевима јужни и југозападни ветар - стоји у РХМЗ најави.

У петак до 23 степена

Најтоплије ће бити у петак (01.12.) са дневним температурама од 14 до 23 °С, а у Тимочкој Крајини хладније, око 7 °С, уз интензивно топљење снега у планинским пределима у комбинацији са јаким ветром.

У суботу киша, а у недељу снег

Како су метеоролози најавили, у суботу (02.12.) у другом делу дана биће јаче наоблачење са кишом која ће увече и током ноћи ка недељи у брдско-планинским пределима прећи у снег. Температура у осетном паду. У недељу (03.12.) хладно, па ће се максимална температура у већини крајева кретати од 2 до 7 °С.

Од сутра нагло топљење снега

Подсетимо метеоролози су раније најавили да ће данас током дана само понегде бити провејавање снега, док се после подне очекује претежно сунчано време. Како су објаснили дуваће појачан северозападни ветар који ће увече ослабити и окретати на јужни смер. Дневни максимум у среду од 0 до +7 степени Целзијуса.

У четвртак ће над на доминирати антициклон, док ће се преко средишње Европе премештати нов хладан фронт на којем ће уследити развијање секундарне циклонске активности.

Почетком следеће недеље хладно, док би од 06. до 08. децембра могло бити нових снежних падавина и у низијама региона. До око 11. децембра би требало остати хладно, затим је могуће отопљење, каже Марко Чубрило у својој најновијој временској прогнози.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: