Зоран Громовић (54), музичар из Травника у БиХ, пре тачно осам година је у околини тог места аутом прегазио љубавницу и певачицу Јелену Туршум (35), држављанку Србије родом из Вајске код Бача. Он је због тог злочина осуђен на осам година затвора и управо је изашао на слободу.

У време убиства био је вођа популарног травничког "Зока бенда". Током поступка, утврђено је да је трагедији претходила жучна свађа после које је Зоран избацио Јелену из свог "пасата". Потом ју је на макадамском путу намерно прегазио и оставио да умре. Несрећну Туршумову пронашли су 29. новембра 2015. ујутру мештани Горњег Путићева и о томе обавестили полицију. Обдукцијом њеног тела, констатовани су вишеструки преломи на основу којих је, без сумње, утврђена насилна смрт.

Ова трагедија запрепастила је житеље Травника, јер су Зоран и Јелена важили за складан пар. Заједно су наступали у "Зока бенду" и уживали репутацију водећих забављача у том граду и широм БиХ. Грабовић је чак годину дана раније учествовао у серијалу "Пинкових звезди", где је остварио запажен успех код публике песмама "Рибље чорбе" и Аце Лукаса, али не и код жирија.

Фото: Друштвене мреже

 

 

- Брутално је претукао моју пасторку Јелену док није остала без свести, а онда је неколико пута прешао преко ње аутомобилом - причао је Ненад Шкорић из Вајске, очух певачице Јелене Туршум, коју је убио њен бивши момак и колега Зоран Громовић из Травника.

- Громовић је одвукао Јелену до неких викендица. Тамо ју је тукао док није остала без свести. Затим је три пута колима прешао преко ње. Газио ју је док је није убио, а онда је звао полицију, која је пронашла тело моје поћерке - рекао је Ненад Шкорић својевремено.

Окривљени Громовић је на суђењу тврдио да то није урадио намерно и да је све несрећни случај. Он је признао да је те вечери био мортус пијан и да се због тога не сећа трагедије. На крају, осуђен је на изненађујуће благу казну.

Фото: Друштвене мреже

 

 

- Утврђено је да је окривљени био смањено урачунљив, али не битно, те да је био свестан последица које могу настати. Раскопчани делови одеће убијене Јелене доказ су да је пре трагичног догађаја избио конфликт између љубавног пара. Определили смо се за осам година затвора, јер оптужени није раније осуђиван, има супругу и двоје деце. Добро се понашао током суђења, иако је његов чин био страшан - образложио је пресуду судија Мехмедалија Хусеиновић.

Зоран и Јелена су последњих годину дана живели у викендици Зорановог оца. Обоје су раније били у браковима из којих он има два сина, а покојна жена сина и ћерку. Туршум је родом из Вајске, а у Какњу је живела петнаестак година пошто је у суседној држави имала највише ангажмана као певачица.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: