Њих двојица су лоцирани и ухапшени у једном стану у Сомбору у коме су се крили, а у акцији хапшења учествовале су полицијске управе Суботице и Сомбора, као и припадници Жандармерије.

Како се сумња, најпре је на бензинској пумпи на Сегединском путу дошло до туче између Зељковића и његовог млађег брата са једне стране и групе момака са друге.

- Браћа Зељковић су се враћала са журке и свратили су на пумпу по цигарете и енергетска пића. Тамо су наишли на групу момака која је почела да вређа млађег брата. Када је то чуо, Филип се умешао и почела је туча. Како је био крупан и стасит, није му било тешко да их "посложи" као пазл - испричао нам је Филипов близак пријатељ. - Сели су у кола и отишли, али је Филип схватио да му нема телефона и, упркос братовљевој молби, окренуо је ауто и вратио се на пумпу. За то време, момци са којима су се посвађали су се очигледно опоравили и организовали, наводно ставили фантомке на главе и кренули за браћом. Само стотинак метара даље почели су да пуцају из кола.

Млађи брат се сагнуо и избегао рафал. Нажалост, Филипу није било спаса.

Фото: Приватна архива

 

Полиција је одмах реаговала, испитан је велики број људи, али су се нападачи до сада вешто крили. Они су, иначе, одраније познати полицији. Како сазнајемо, Иван Ч. је недавно изашао из затвора у коме је провео седам година, јер је као малолетник био део групе која је у јануару 2016. на смрт пребила недужног човека, инвалида, Золтана Буковца. Тада су јурили другог човека, а брутално пребили Буковца који је чекао супругу да дође са посла. Од задобијених повреда, он је после три недеље преминуо. Други ухапшени, Предраг М., такође важи за проблематичног, а Филипа је познавао одраније, јер је радио у кафићу у оквиру Спортског центра, на чијем су базену момци тренирали ватерполо.

За разлику од осумњичених, за Филипа Зељковића његови суграђани имају само речи хвале. Био је ватерполиста, добар момак који је увек био ту да се друговима нађе у невољи.

- Све нас је на неки начин штитио. Не само што је био јак, него је имао и ту харизму, увек је пленио својом појавом. Није имао никакве везе са тим људима, био је у потпуно другачији и кретао се у другом кругу људи. Очигледно је то што их је претукао тако, што су то и други видели, за њих било страшно и желели су да му се освете - каже један од Филипових другова.

Притвор

На предлог Вишег јавног тужилаштва у Суботици, осумњиченима је одређен притвор до 30 дана.

- Судија за претходни поступак је обојици осумњичених одредила притвор због опасности од бекства, а у случају П. М. и због опасности од понављања кривичног дела - казала је Уна Сарић, портпарол Вишег суда у Суботици.

БОНУС ВИДЕО: