Све се догодило у нишком насељу Бранко Бјеговић, где су у току ноћи у сну умрли супружници Игор (41) и Бранка Нешић (38), иначе познати Тиктокери.

Претпоставља се да су се Нешићи угушили током ноћи од тровања плином, који су користили за грејање и кување.

Трагедија се догодила 27. новембра, а тела је у соби пронашао Игоров отац, када је око поднева након обављеног посла у граду дошао кући.

- Кад сам ушао код њих у собу видео сам да Игору виси рука поред кревета. Нога је била исто поред кревета. Дозивао сам га: "Игоре, Игоре". Није реаговао. Његова супруга је лежала поред. Приђем, пипнем га по лицу, био је хладан. Покушао сам вештачко дисање, али није реаговао. Охладио се начисто - испричао је Мирослав.

Борили се за потомоство

Бранка је била домаћица, а Игор је радио преко посредничке фирме у оквиру Дуванске индустрије Ниш. Кућа у којој су живели је у изградњи, тек стављена под кров, у ходницима су још грађевински материјали.

Након три године брака били су решени да имају пород, па су се одлучили и да пробају с вантелесном оплодњом.

 

У њиховој Зејтинличкој улици кажу да је међу њима двома била искрена и велика љубав.

Игоров брат Саша је испричао да су његови брат и снаја спавали једно поред другог у својој соби и тако преминули.

- Био сам на послу када се то догодило. Они су се одлучили да своју собу греју на шпорет на коме су и кували, а он је на плин. Боца је до врха била напуњена пар дана пре трагедије. И сада, систем је тако изгледа направљен, да боца када је пуна емитује топлоту кроз рерну која је том приликом отворена. И то греје одлично, али када се количина плина у боци смањи, онда крене да пушта плин у рерни. И самим тим гас излази напоље. Они су спавали и тако се догодила трагедија. Тај шпорет на плин је скоро купљен - објашњава Саша и додаје да је можда несрећа могла да се избегне да се неко од њих двоје пробудио услед јаког мириса плина.

- Мене је тог дана у мојој соби отац пробудио пре седам сати да идем на посао и ја нисам ни улазио у њихову собу. Отац је у осам сати ујутру устао да оде по шећер и онда је отишао да ради негде. Ни он није хтео да их буди, па није улазио у њихову собу. Када се вратио око подне, сео је да једе, али било му је чудно што је толика тишина у кући. Отишао је до њихове собе и када је видео да не дају знаке живота, страшно му је позлило. Позвана је Хитна помоћ, полиција, форензичари су радили свој посао - прича неутешни Игоров брат Саша.

Били су створени једно за друго

Према његовим речима, Бранка и Игор су били створени једно за друго.

- Отац и ја смо им недавно предлагали да се греју на шпорет на дрва, али њих двоје су рекли "овако на плин је економичније и чистије", тако да смо то испоштовали. О том плину и грејању је искључиво Игор бринуо. Игор и Бранка су били сјајан брачни пар. Ја сам радио при војсци па сам дао отказ како би се вратио овде да радим и подигао сам кредит да поставимо кров, панеле и друго на кући -објашњава Саша.

Игоров брат каже да је био ужаснут када је дошао кући с посла и сазнао за породичну трагедију јер му отац није јавио, вероватно да се много не узнемири због братовљеве смрти. Игор и Бранка су заједно сахрањени 29. новембра.

Упознали се у емисији "Проводаџија"


Супружници су се, према речима њихових пријатеља, упознали у популарној телевизијској емисији "Проводаџија", чија је и намена да споји двоје људи који траже љубав.

Игор је био активан и на свом Тикток налогу, а био је познат као Гига, где је објављивао разне смешне клипове, а зарад хумора често је стављао и перику како би својим пратиоцима био занимљивији и како би их развеселио.

На друштвеним мрежама, Игор и Бранка, често су објављивали заједничке фотографије, а обоје су посебно волели фотографију са њиховог венчања. Како се може видети на њиховим профилима, само десет дана пре смрти они су прославили годишњицу брака.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".