Према ономе што је саопштио министар унутрашњих послова Оливер Спасовски, отмичаре је раније увече отац обавестио да ће Вања сама ићи у школу и када ће изаћи из стана.

Како је рекао Спасовски, Ђорчевска је киднапована да би се изнудио новац од мајке, а убрзо потом је и убијена пиштољем.

Убица ју је усмртио јер се плашио доказа које би полиција могла да пронађе у истрази која је већ започета одмах након пријаве.

Осим што је убијена, Вања Ђорчевска је и закопана у околини Скопља. Ово је саопштио министар унутрашњих послова Спасовски. Према његовим речима, МУП има у притвору извршиоце два убиства - девојчице Вање и Панчета Жежовског.

Фото: Друштвене мреже

 

- У вези са два случаја осумњичено је пет особа, три особе су у притвору, једна је ван земље, а пето лице, отац малолетнице, јесте приведено, обављено је саслушање, мере ће узети по налогу Тужилаштва. Мотив је користољубље, при чему је једно од лица, у договору и са знањем члана породице, организовало извршење кривичног дела, како би од мајке изнудило новац, како би убудуће сви умешани имали материјалне користи - каже Спасовски.

Отац убијене Вање требало би данас да истражном судији да исказ. Очекује се да ће у суд бити доведен у касним послеподневним часовима, јавља Курир.мк.

Вањин отац је синоћ испитан у полицији, а државни тужилац Габрил Бубевски рекао је данас на конференцији за медије да постоје непосредни докази да су извршиоци кривичног дела од Вањиног оца добили информацију када ће девојчица изаћи из стана.

Фото: Јутјуб принтскрин/Телма ТВ/Telma TV

 

- У овом тренутку имамо доказе да је отац индиректно учествовао у информисању починилаца када ће девојчица напустити стан. Немамо сазнања да је умешан у мотив убиства. Један од осумњичених је рекао да је информацију о девојчици добио од оца - рекао је Бубевски додајући да отац негира да је то учинио.

БОНУС ВИДЕО: