Популарна дива је објаснила због чега је решила 

- Шерифовићи су били озбиљни богаташи у Врању и кренула сам да копам и да видим ко су били и шта су били, постоје разне ствари у градском музеју од стране мојих прадедова, али сазнаћу, пошто желим баш прецизно да се бавим тиме... Чак сам и недавно урадила једно ДНК истраживање моје генетско одакле све вучем корене. То се ради путем пљувачке и то истраживање траје неких 45 дана и онда добијате прецизно за почетак географски одакле потичу ваши корени - рекла је Марија у једној емисији и додала да је на тај начин случајно сазнала и да има проблем са глутеном.

- Дакле, мене има где ме нема... Нема ме у Кини, Аустралији и на Новом Зеланду, али 60,9 посто је то Грчка и Балкан, што је и логично имајући у виду нашу историју. Ту сам сазнала још и да имам проблем са глутеном. Забавно је знати одакле потичете.

Недавно је Марија открила да није научена да дели људе према националности и вери, јер се њена баба молила Христу, а деда се клањао Алаху. 

- Ја презирем било какве расподеле. Презирем било каква опредељења на нације, вероисповести, опредељења. Зашто? Па ево, на пример, моја баба се звала Драгиња. Рођена у Шумадији, у Крагујевцу. Молила се Исусу Христу. А са дуге стране, мој деда је био муслиман. Он је човек клањао, молио се Алаху и тако даље и тако даље... Не делим људе уопште, могу само да делим да ли си добар или си смеће. Ако ми који се бавимо музиком нећемо да спајамо све те људе и ако музика није та, сви ми на овом Балкану, онда све да оде дођавола - рекла је Марија у емисији "Пусти бригу" на Курир телевизији.