Како је саопштено, они се сумњиче да су кривично дело починили на тај начин што су дана 11. јула 2020. у Земуну покушали да претњом принуде оштећеног С.С. да им преда износ који прелази износ од 450.000 динара, тако што су дошли до стана у ком оштећени станује и након што је сведок Б.С. отворила врата, лажно представили као полицијски службеници из одељења за наркотике.

- Ногом су спречили Б. С. да затвори врата, а када је до врата дошао оштећени истом рекли да им дугује 1.050.000 динара. Када их је оштећени питао ко су они, окривљен почели да се удаљавају од стана говорећи оштећеном "Платићеш ми ти то", те су оштећеног након неколико дана позвали телефоном и рекли му да мора да врати паре иначе ће га иселити из Београда и да ће се цео живот окретати за собом - наводи се у саопштењу тужилаштва.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду је предложило Трећем основном суду у Београду да окривљене огласи кривима те да их осуди на казне затвора у трајању од по не мањем од једне године и шест месеци затвора, као и да окривљенима изрекне и мере безбедности забрана приближавање комуникације са оштећеним у трајању од три године.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: