Андре Чапета (50) преминуо је у петак након што је задобио застрашујуће опекотине. Инцидент се догодио у понедељак у једном локалу на рибљој пијаци у Рио де Жанеиру где је Ана Марија Паишо затекла супруга како седи за столом.

Надзорна камера је забележила тренутак кад га шокираног човека најпре полила течношћу коју је донела у флаши, а потом и запалила упаљачем.

Чапета је трчао унутар складишта пијаце док је био прекривен пламеном. Хитно је превезен у болницу где је подвргнут лечењу опекотина на 92 одсто тела, пише Дејли мејл.

Полиција је одмах привела супругу, међутим, пуштена је током ноћи након што судија није потписао налог за хапшење.

Шеф цивилне полиције Флавио Фереира рекао је бразилској новинској агенцији Г1 да верује да је инцидент мотивисан љубомором жене. Фереира је за канал Р7 такође рекао да је веза брачног пара, која је трајала више од 30 година, обележена насиљем у породици.

Паишо је испричала истражитељима да је претучена пре него што је запалила супруга и да је реаговала у самоодбрани.

- То се не види на снимку. На снимку се види како жртва седи у столици док жена хладнокрвно прилази након чега га је запалила. Тада није била у рањивој или ситуацији у којој би била непосредно нападнута. Само је седео и није представљао никакав ризик по њен физички интегритет у том тренутку - наводи Фереира.

БОНУС ВИДЕО: