Здравствени одбор Јужног Велса извинио се породици након што је забуна у болници довела до кремације погрешне особе, преносе тамошњи медији.

Рођаци су одржали сахрану пре око три недеље након што су добили тело друге особе, за коју се верује да нема преживелих чланова породице, да би потом одржали другу службу за своју вољену особу, чије име није познато. Грешка је откривена у мртвачници Универзитетске болнице Гранге у граду Цвмбрану, наводи "Аргус Јужног Велса".

Шефови болница су рекли да им је "дубоко жао" због онога што су описали као "изоловани инцидент" и "изузетан случај".

"Ово је изузетан случај"

Покренута је интерна истрага о околностима у којима је погрешно тело дато породици пре него што је кремирано у крематоријуму долине Сирхоуи у Блеквуду.

- Потпуно смо сломљени због онога што се десило породици и преузимамо одговорност за овај изоловани инцидент. Речима се не може изразити колико нам је жао. Састали смо се са породицом да их у потпуности обавестимо о овој ситуацији и да им пружимо онолико подршке колико им је потребно - изјавио је портпарол здравственог одбора Универзитетске болнице, Анеурин Беван и додао:

- Такође бисмо желели да уверимо јавност да је ово изузетан случај. Идентификовали смо ову грешку кроз сопствене процесе и након иницијалног прегледа уверени смо да се ради о људској грешци у изолованом случају. Међутим, ми настављамо да истражујемо околности овог инцидента и редовно ћемо редовно обавештавати чланове породице током наше истраге.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".