Већински део популације му замера што не једе месо, што једе пресну храну. Истина је да најбољи тенисер света није био толерантан на неке намирнице, па му је сарадња са доктором Игором Четојевићем, доста помогла 2011. године.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Тада је, Четојевић, урадио потребне анализе, схватио у чему је Новаков здравствени проблем и саставио је јеловник, по којем се Ђоковић и дан данас храни. Од тада Новак има осам правила којих се стриктно придржава и који му помажу да остане здрав, како би се носио са изазовима на спортском терену.

Осам правила најбољег на свету су:

- Не једе глутен и млечне производе

- Шећер своди на минимум


- Највише једе поврће, пасуљ, рибу, орашасто воће, семенке, сочива

- Не једе црвено месо

- Највећи део јеловника је биљног порекла

- Храну жваће дуже како би се добро сварила

- Храну треба ускладити са потребама тела

- Пије чашу млаке воде чим устане

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

- Најбољи тенисер света тренутно се налази на одмору и веровали или - не, чита хрватску штампу, која пише баш о исхрани Новака Ђоковића.

А да бисмо вам дочарали како се Ноле храни, пред вама је његов јеловник за три дана.

 

ПРВИ ДАН

Доручак: Чаша млаке воде после устајања, две велике кашике маука меда, каша органских зобених пахуљица без глутена, бруснице, суво грожђе, семенке сунцокрета, бадеми

Ужина: Хлеб без глутена, крекери са авокадом и туњевина
Ручак: Зелена салата, тестенина без глутена, (као додаци пиринач, шпаргла, вегански сир и парадајз)

Ужина: Јабука са путером од индијског ораха, диња

Вечера: Цезар салазта са дресингом, супа са поврћем, филети лососа, са прженим парадајзом и маринада.

 

ДРУГИ ДАН

Доручак: Чаша млаке воде после устајања, две велике кашике манука меда, банана са путером од индијског ораха воће.
Ужина: Тост без глутена са путером од бадема и медом

Ручак: Зелена салата, зачињена салата укљућујући резанце без глутена, црвени бибер, рукола индијски орах, босиљак и винско сирће

Ужина: Воће

Вечера: Салата са туњевином, (зелени пасуљ, канелини пасуљ, рукола, туњевина, црвени бибер, парадајз, коцкице пилетине, супа од парадајза.

 

ТРЕЋИ ДАН

Доручак: Чаша млаке воде после устајања, две велике чаше манука меда, зобене пахуљице са путером од индијских ораха и бананама и воће.

Ужина: Хумус са јабукама

Ручак: Зелена салата, тестенина без глутена (укључујући пиринач, лешнике и босиљак)

Уживо: Авокадо са крекерима без глутена и воће

Вечера: Свежа мешавина зелена салата са авокадом и дресингом, шаргарепа и супа од ђумбира, печена пилетина прекривена лимуном.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".