То значи да спекулације о наводном злостављању двоје убијених падају у воду. Више детаља биће познато када налаз буде готов.

- Основно јавно тужилаштво Скопље је у сталној комуникацији и размени података са Институтом за судску медицину. Обдукциони записник још није састављен и достављен тужилаштву - рекли су из Тужилаштва, преноси Скопје1.

Додају и то да је у току детаљна истрага.

- У току је истрага о радњама свих укључених, за које се свакодневно прикупљају усмени и материјални докази који се међусобно упоређују. Државно тужилаштво апелује да се током истраге не шире непроверене информације које могу наштетити поступку, али и додатно узнемирити јавност - додали су из тужилаштва.

Подсетимо, главни осумњичено за двоструко убиство Љупчо Палевски-Палчо ухапшен је 5. децембра ухапшен је на аеродрому у Турској по међународној потерници македонског Министарства унутрашњих послова.

Фото: МУП Македоније

 

У полицији и тужилаштву кажу да је он испалио метак, односно убио Вању, а пре тога је пуцао и на Жежовског чијим је аутомобилом отета девојчица из Скопља.

Министарство унутрашњих послова је раније поднело кривичну пријаву поводом овог случаја. Четири особе осумњичене су за отмицу и убиство Ђорчевске и Жежовског. Вањин отац Александар осумњичен је за помагање у извршењу кривичног дела Отмица малолетног лица.

У околини Скопља пронађена су два пиштоља која се доводе у везу са убиствима. Пронађен је и Вањин мобилни телефон.

Министар унутрашњих послова Оливер Спасовски је потврдио да је Вања упуцана, а не задављена, како се причало. Очекује да ће се истрага о Вањином убиству проширити.

Фото: Друштвене мреже

 

Тужилаштво је изнело и детаље о убиству Жежовског. Ушли су у његову кућу и зграбили га како би му узели аутомобил. Напали су га и везали, а затим га 22. новембра убили ватреним оружјем код села Рудник, пренела је Телма.

Фото: Фејсбук/Zorica Gjorcevska

 

Вања је убијена 27. новембра у атару села Бразда на периферији Скопља, где је пронађено њено тело и запаљени аутомобил у којем је киднапована.

(Скопје1/Телма)

БОНУС ВИДЕО

ОТАЦ ПРОНАШАО ТЕЛА СИНА И СНАЈЕ: „Дозивао сам "Игоре", није реаговао – већ су били мртви“