Бакин колач представља један од омиљених слаткиша на нашим просторима. Осим што за његову припрему није потребно много времена, резултат је посластица која остаје свежа читаве недеље.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Home Made Recipes

 

Овај колач може послужити као замена како за доручак, тако и за вечеру, а лако се комбинује са разним намирницама. Зато пустите машти на вољу и уживајте у феноменалном укусу.

САСТОЈЦИ:

  • 4 јаја,
  • 600 г брашна,
  • 1 чаша млека,
  • 1 чаша уља,
  • 2 чаше шећера,
  • 1 прашак за пециво
  • (за меру се користи стандардна чаша од 180 мл)

    ПРИПРЕМА:

    У вангли помешати брашно, прашак за пециво и шећер, па додати јаја, млеко и уље. Сјединити у једноличну смесу, па пећи у пекачу за галете неколико минута.

    За стандардни пекач довољна је једна пуна кашика теста, како бисте добили препознатљив облик срца. Водите рачуна да не стављате превише, како вам тесто не би цурило, а саме галете остале полуживе изнутра, а црне споља.

    Преукусне су и да их једете "саме", а могу се сјајно комбиновати уз било који џем, крем или сладолед.

    За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

    Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".