Конкуренција је била јака, од чак 100 јела, наш специјалитет из ужичког краја пласирао се на врху листе.

На сајту се наводи "да се ово јело састоји од традиционалног сомуна (лепиње) који се пресече на пола, премаже кајмаком и прелије јајетом. Комбинација се кратко пече и треба је залити претопом од печења."

Комплет лепиња се традиционално везује за Ужице и Златибор. Верује се да је настала негде пре Другог светског рата, а име је званично регистровао Драган Лазић, власник пекаре "Код Шуљаге" у Ужицу.

На поменутом сајту, наш специјалитет освојио је прво место са убедљивом оценом од 4.8, од максималних 5, на другом месту налази се малезијски специјалитиет Roti canai. На трећем месту је Pao de queijo из Бразила на четвртом грчки специјалитет Bugaca, а осим ужичке лепиње на овом списку налазе се још нека српска јела попут бурека са сиром који је заузео 27. место, а потом и гибанице која је на 75 месту на листи. Такође, на овој листи је било доста деликатеса и из Босне, као и Хрватске, Бугарске и Румуније.

БОНУС ВИДЕО: