Све је доспело у јавност, након чега је реаговала школа и пријавила случај надлежним установама и институцијама. На снимку се види да девојчица лежи на поду у учионици, када јој један од дечака скида панталоне и веш, а потом покушава да симулира орални се**, леже преко ње, глумећи да имају односе, док се дечак који то снима смеје.

Дечацима изречене мере: Укор и израда презентације

Након што је случај пријављен Центру за социјални рад, Вишем јавном тужилаштву и полицији, уследиле су мере. Драгана Нешић, директорка ове школе, каже да су дечаци добили укор, а девојчица није. "Дечацима су изречене и мере друштвено корисног рада, који подразумева и израду презентације на тему ненасиља, затим укључивање у друге друштвено-корисне активности.

Одређено је да са њима раде педагози и психолози. "Ми још чекамо званични извештај Центра за социјални рад и тужилаштва. Све што је било у домену надлежности школе, ми смо предузели", напомиње Нешићева. У овај случај није била укључена Школска управа Врање, тако да се не очекује и њихов извештај.

"Нека врста Тик Ток изазова"

Према сазнањима, Центар за социјални рад сматра да у овом случају није било насиља, већ да је понашање дечака и девојчице било “нека врста Тик Ток изазова”. Након овог догађаја у школи, родитељи су почели да опрезније гледају на то шта деца снимају. "Сви смо почели да стрепимо да се и нашем детету не деси нешто слично, у којој год улози се нашло. Деца су неспремна за све то, поводљива, тако да смо некако и уплашени. Причамо стално, али ко зна шта је следеће", каже Сурдуличанин чије дете похађа овде наставу.

Више јавно тужилаштво, које је надлежно у овом случају, каже да је утврђено да у поступању актера овог догађаја, како дечака, тако и девојчице, нема елемената ниједног кривичног дела. Више Јавно тужилаштво, као и школа, такође очекује званични извештај Центра за социјални рад о предузетим мерама у овом случају.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".