Српска глумица Борка Томовић славу је стекла улогом Маје у серији "Љубав, навика, паника", а велику пажњу привукла је улогом Весне Ђурић у серији "Црна свадба".

Борка је у браку са спортистом Новицом Бјелицом, али има подједнако успешну сестру!

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

У питању је четири године старија Ана Томовић Ршумовић. Ана је редитељка, а уједно и супруга режисера, сценаристе и драматурга Вука Ршумовића, као и снаха писца Љубивоја Ршумовића. Ана је дипломирала позоришну и радио режију на ФДУ у Београду у класи Егона Савина.

Ана је стварала на театарским сценама Београда, Загреба, Сарајева, а радила је и на чувеним комадима као што су "Злочин и казна" Достојевског, Брехтова "Мајка Храброст и њена деца"...

Ана и Вук имају двоје деце, Вида и Нађу.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

- Покреће ме љубав, моја деца, породица. То су ствари које ме мотивишу и стално стављају пред нове задатке. Због њих морам да будем и бољи човек и бољи уметник, и да се развијам у сваком смислу - рекла је својевремено Ана.

Због природе посла, Ана и Вук не могу да имају рутину с децом, али труде се да се прилагоде једни другима и организују се спрам обавеза.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Tomovic (@vidnadja)

- Када Ана ради на новој представи, а често се дешавало да ради у другом граду или земљи, ја се прилагодим. Исто то чини и она, када ја снимам. Било би боље да наша деца имају испланиране структурисане животе и ми се трудимо да им то пружимо, али природа нашег посла нам то отежава. Сећам се када смо Ана и ја учествовали са пројектом на Сарајево филм фестивалу и повели смо Вида. Припремали смо јавну презентацију тог пројекта, вежбали и била је стресна ситуација. Вид је тада рекао: 'То што ви радите је најтежи посао на свету и ја нећу тиме да се бавим'. Они расту окружени са свих страна људима који се баве креативним послом - казао је за Спутњик Вук Ршумовић.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Ана је говорила о томе и у каквим је односима са Љубивојем Ршумовићем.

- Љубивоје је тиха позитивна подршка и извор бескране духовитости и лепоте речи. Вид и Нађа обожавају да им читамо његове песме. Време проведено са дедом је увек шаљиво и под утиском његових песама и тог начина сагледавања света - рекла је Ана Томовић за Спутњик.

БОНУС ВИДЕО: