Кишна епизода претходног дана условила је већи снег на планинама јужне Србије.

На планинама изнад 1.000 метара надморске висине има пола метра снега.

Јак антициклон ће изнад великог дела Европе условити стабилно време и позитивна температурна одступања од око 10°Ц.

Данас и почетком наредне седмице суво и претежно сунчано. У току ноћи и јутра у нижим пределима понегде може доћи до формирања магле и ниске облачности. Ујутру местимично мраз, дневна температура у постепеном порасту, хладније ће бити где се дуже задржи тмурно, пренео је Информер.

Водостаји на Дунаву код Бездана 17. децембра, код Новог Сада и Сланкамена 18. децембра, код Панчева 20. децембра, на Тиси код Титела 18. децембра, а на Сави код Шапца 19. децембра ће достићи и превазићи границе редовне одбране од поплава, наводи се на сајту РХМЗ-а.

Данас зубато сунце, наредних дана пораст температуре

У Србији ујутру слаб мраз, а по низијама, котлинама и речним долинама ниска облачност и магла, која ће се понегде задржати и пре подне.

Средином дана и по подне биће претежно сунчано. Ветар слаб, у већини крајева западни и југозападни, у јужним пределима слаб северни, а у Тимочкој Крајини умерен, повремено и јак западни, саопштио је РХМЗ.

Најнижа температура од -5 до 0, највиша од 4 до 9 степени, а у местима са дужим задржавањем магле биће хладније. Увече и током ноћи по низијама, котлинама и речним долинама поново се очекује ниска облачност и формирање магле.

Време у Београду

У Београду ујутру слаб мраз и магла, а током дана претежно сунчано. Ветар слаб, западни и југозападни. Током ноћи се поново очекује ниска облачност и формирање магле. Најнижа температура од минус -2 до 0, а највиша око 7 степени.

Прогноза за наредне дане

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији ће почетком следеће седмице ујутру бити местимично слабог мраза, ниске облачности и магле, која ће се по низијама, појединим котлинама и речним долинама задржати већи део дана. У осталим пределима очекује се топлије време, са сунчаним интервалима, уз пораст дневних температура које ће се кретати између 8 и 13 степени.

Ново наоблачење са мањим падом температуре очекује се у другој половини следеће седмице, које ће у четвртак на југозападу и југу, а за викенд углавном на северу условити слабу кишу.

Снег оковао села око Брезовице и Драгаша, нема електричне енергије

Према писању РТС, снежне падавине покриле су планине на Косову и Метохији и задале велике проблеме житељима.

Снежне падавине покриле су планинске пределе на Косову и Метохији. На крајњем југу, на Шар планини, задале су велике проблеме житељима села општина Штрпце и Драгаш, која имају проблем са снабдевањем струјом. Кретање је отежано, екипе у непрестано на терену.

Обилне снежне падавине праћене олујном ветром задале су велике проблеме и житељима више села на Гори.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО: