Пре него што је коментарисала Маријино мајчонство, присетила се периода када је она почињала да пева: 

- Била сам малолетна када сам се први пут појавила у "Звездама Гранда". Ми тада са 15 година нисмо били што су ова данас деца са 15 година, ја сам некако мислила као да сам могла да возим багер у односу на ову децу. Била сам доста самосталнија, али капирам тако озбиљну ствар као што су Звезде Гранда, не бих могла тако озбиљно да ступим, да нисам била дете. Страхови обично наступе касније и те несигурности које би ме можда спречиле да се одважим на тако нешто. Кренула сам у то као да ме нико не гледа и нико не слуша - рекла је на почетку самог интревјуа истичићу да постоји велика разлика међу данашњом децом у односу на то кад је она имала петнаест година: 

- Моји пријатељи би рекли да сам затворена особа која све држи у себи, да сам као нека корњача, што заправо и није добро. Вероватно је тај мој осмех, неки одбранбени механизам, кроз осмех се све лакше подноси. Људи ми поремете дан када су намргођени. Постоје дани и када се повучем, као звер која оде у шуму да угине, али не волим да остављам лош утисак на друге.

Јавности је познато  да је била у браку са колегом Салетом из "Тропико бенда", а онда су се развели. После се повукла из јавности. 

- Нисам се плашила у смислу да ћу морати све поново од почетка. Мислила сам да ће ми бити тешко да саму себе навикнем на јавност. Нисам неко ко у томе ужива, али сам свесна да је то саставни део овог посла. Некако све могу себи да опростим, осим пропуштеног времена са децом.

Јована је изјавила да су обе ћерке наследиле таленат за музику од оца:

- Обе ћерке показују таленат за музику. Хелена мало значајније, њен таленат је превазишао и Сашим и мој таленат, само што је у том периоду када ју је све блам, од свега је срамота. Не притискамо је. Иде у музичку школу, има сву слободу.

Јована је велика пријатељица са Маријом Шерифовић, која је добила сина Мариа уз помоћ сурогат мајке.

- Марија и ја смо успеле све и да се чујемо и да се видимо. Марија је буквално на небу. Делимо свакодневницу са њом. Марија се фантастично сналази, а та њена срећа је тако заразна. Она то има у себи као да је мајка са искуством.

БОНУС ВИДЕО: