Синоћ око 19 сати на Новом Београду у Војвођанској улици догодила се саобраћајна несрећа на пешачком прелазу када је ударен пешак Д. В. (66), која је задобила тешке телесне повреде.

Њу је ударио аутомобил марке БМW који је возио полицајац у униформи. У питању је приватни аутомобил и он није био на дужности у том тренутку. Ишао је од куће ка послу.

Он је ударио жену пешака и набацио на аутомобил који је био у супротном смеру и који је стајао пред пешачким прелазом и чекао да пешак пређе улицу. Жену је БМW бацио на бочну страну тог аутомобила "дачију дастер".

Возач тог аутомобила је Синиша Зорић, главни јавни тужилац у Вишем јавном тужилаштву у Београду. Зорић је одмах изашао из свог возила, пружио прву помоћ повређеној жени и звао хитну помоћ и полицију да дођу на лице места. Полиција је на лицу места урадила алкотест и утврђено је да су оба возача без алкохола у крви. На лицу места је био и надлежни тужилац из Трећег ОЈТ у Београду.

По налогу Трећег основног јавног тужилаштва, против возача БМW поднета је кривична пријава надлежном тужилаштву у редовном поступку.

Иначе, тужилац Зорић познат је међу колегама тужиоцима и међу адвокатима и судијама као праведан професионалац који је у каријери изнео велики број компликованих и тешких случајева.

Жена је задржана на одељењу шок А у Ургентном центру.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: