Армстронг, власник велике локалне копманије и почасни британски конзул, ослобођен је данас.

 

 

Los Tiguerones, чији је симбол тигар који носи беретку, помињу се као главни осумњичени за отмицу. Званичници су се фокусирали на банду која је наводно отела Армстронга након што је одбио да им плати месечну надокнаду за заштиту.

- То је највероватнији разлог за отмицу - наводи извор из истраге за Дејли телеграф.

Фото: Друштвене мреже

 

Полиција је потврдила да је до сада ухапшено девет осумњичених иако још нису званично рекли да ли припадају Los Tigueronesu.

Банда је иначе повезана са злогласним картелом Jalisco New Generation који је познат по екстремној употреби насиља. Прошле године се показало да је картел терао нове чланове на канибализам и да је делио видео снимке чланова који једу срца својих непријатеља. Тадашњи извештаји су говорили да су шокантни јавни прикази агресије коришћени за претњу супарничким групама и показивање доминације.

 

 

 

 

Los Tiguerones су се преселили изван Еквадора у Перу и наводно су активни у северном делу главног града Лиме. Идентификовани су као водећа банда изнуђивача у Гвајакилу, који се налази у близини Бабе, где се иначе налази Колинов ранч.

- Los Tiguerones тетовирају тигра с беретком и звездама које представљају њихову хијерархију у тој организацији - наводи шеф локалне полиције Алберто Сантамарија.

Тетоваже могу да им спасу живот у затвору.

- Затвореници се идентификују по тетоважама како не би били стављени у ривалско крило јер знају да ће умрети ако се то догоди - наводи извор из истраге.

Цезар Августо Запата Кореја, шеф полиције Еквадора, саопштио је да је Армстронг пронађен недалеко од Лос Риоса где је отет.

- Наше јединице су ослободиле грађанина киднапованог пре неколико дана у Лос Риосу. Тренутно је безбедан и здрав - написао је Кореја.

Подсетимо, заједно са британским милионером отета је и његова девојка Кетрин Паолом Сантос.

Фото: Друштвене мреже

 

Национална полиција Еквадора саопштила је да се отмица догодила у суботу око 2.45 по локалном времену на ранчу британског бизнисмена под називом Ранчо Родео Гранде у близини града Баба у провинцији Лос Риос.

Фото: Друштвене мреже

 

На друштвеним мрежама постоје њихове заједничке фотке са одмора и путовања.

 

 

(SUN)

БОНУС ВИДЕО: