Балетски играч и певач Алекса Јелић који је одлучио да крене стопама Марије Шерифовић и уз помоћ сурогат мајке да се оствари у улози родитеља, годинама уназад живи и ради у Барселони. Алекса посећује и Београд, а сада је био гост једне емисије где је поред приче о сурогат мајци, испричао и како је изгледао периоду деведесетих из његовог угла.

Фото:АТА имагес

 

Он се тада бавио балетом и имао је стални ангажман у Позоришту на Теразијама, а овом приликом је открио како је због Слободана Милошевића остао без посла.

"Први ангажман је био у септембру 1993. године, а последњи у марту 1999. године, тада се десило бомбардовање. За време бомбардовања сам са породицом отишао у Барселону, а у то време, како је бомбардовање пролазило, тадашњи председник Слободан Милошевић је рекао: 'Ако се сутра свако не јави свом шефу или надређеном моментално ће добити отказ'. Ја сам био три хиљаде километара даље од Београда, седео и гледао и знао сам да ћу добити отказ", испричао је Алекса у емисији "Исповест", а затим се присетио анегдоте из периода када је требао да крене у војску.

"Рекао сам да не дозвољавам да ми одузму годину дана живота ионако ми је професија кратка. Он ме је погледао и рекао колегиници: 'донеси ми онај печат' и онда ми је лупи печат на ком пише 'трајно неспособан', тако да сам ја био трајно неспособан за све, али када се десило бомбардовање, мени је стигао позив за нешто, а моји родитељи су се питали да ли је сигурно остати у Београду, мама је имала пријатеље у Барселони и мој живот се мења у року од неколико дана. Моја жеље била да ми останемо тамо јако мало, а онда ми је другарица моје мајка рекла да тамо постоји супер балетска компанија и припадају институту театра. Ја сам отишао, погледао представу, у том тренутку је мени то било недостижно јер сам овде играо два лево два десно, и како сам излазио видео сам плакат на ком је писало 'Аудиција'".

"Добио сам информацију шта све треба да се спреми, а у том тренутку је моја другарица из Београда отишла у Амстердам и послала ми је поруку да је тамо Краљичин рођендан и да су феноменалне журке, и ја уместо да се спремам за аудицију, ја сам отишао у Амстердам, да бих се вратио у Барселону на аудицију потпуно неспреман, ја сам прошао први круг, други круг, и на крају су изабрали нас четворо од 400 људи и ја сам добио уговор на пар година и потпуно ми се живот мења. Желео сам да се вратим овде, али универзум је за мене имао друге планове", открио је Алекса Јелић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".