Седморо људи, четири мушкарца и три жене, сви с опекотинама, успело је да искочи из запаљеног возила и тако преживи несрећу на аутопуту југозападно од бугарске престонице Софије.


Несрећа се догодила кад је аутобус македонске агенције "Беса транса", који је био крцат углавном мекедонским туристима, ударио у 3 ујутро у баријеру на аутопуту Софија-Благојевград и запалио се. Аутобус се враћао из Истанбула у Северну Македонију, а међу погинулима је дванаесторо деце.

Размере несреће изазвале су шок и тугу у Бугарској и Северној Македонији, где је проглашена тродневна национална жалост, а македонски премијер Зоран Заев описао је несрећу као "ужасавајућу".

- Посетио сам повређене у болници у Бугарској. Срце ми се сломило када сам чуо плач оца који је изгубио дете - рекао је Заев за ББЦ.

Премијер је саопштио да је разговарао са једним од преживелих, који му је рекао да су путници спавали када их је пробудио звук експлозије.

- Успели су да разбију један од прозора и спасили неколико људи. Нажалост, остали нису успели - рекао је Заев новинарима.

Заев се са министром спољних послова Бујаром Османијем и министром здравља Венком Филипчетом налази у Бугарској где прате ситуацију након тешке несреће.
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".