Новосадска станица Горске службе спасавања Србије (ГСС) која је задужена за безбедност и збрињавање повређених и изгубљених лица на територији Фрушке горе, другу годину за редом организовала је добротворно дељење пакетића и поклона у Дечјој болници у Новом Саду.

Како би обрадовали малишане и улепшали им предстојеће новогодишње празнике, припадници ГСС-а су опрему и акције на Фрушкој гори заменили костимима Деда Мраза и дружењем са најмлађима.

Користећи своје вештине и знање у вертикалним условима један Деда Мраз се, носећи поклоне, спустио са крова болнице до деце. У хуманитарној акцији учествовало је 15 горских спасиoца станице „Нови Сад".

 

– После успешне прошлогодишње акције дељења поклона и одличне сарадње са управом Дечје болнице, са великим задовољством смо наставили у истом духу. Спасиоци Горске службе спасавања су волонтери који свој позив и дужност да помогну свима којима је то потребно схватају веома озбиљно. Сетили смо се наших најмлађих суграђана који ће зимске празнике провести у болници, уместо у својим домовима и желели смо да их на јединствен начин обрадујемо и макар на тренутак скренемо пажњу са њихове свакодневнице. – рекао је Милош Миленковић, један од учесника ове акције и члан ГСС.

Акцију, која је измамила осмехе на лицима најмлађих, не би било могуће реализовати да ГСС није окупио људе и компаније који су је подржали.

– Горска служба спасавања Србије и сви чланови станице „Нови Сад" се захваљују људима великог срца – додао је Миленковић.