Једно од најпопуларнијих јела италијанске кухиње је пица. Најпознатије су маргарита и каприћоза, али данас можете да пронађете и рецепт за слатку пицу, као што је она са нутелом. Ако волите да једете ово јело од теста онда обавезно пробајте и пица питу. Једноставно се прави, од састојака који нису скупи, а укус је фантастичан. Како је у току Божићни пост, онда је наш предлог посна пица пита. Брзински замесите тесто, нафилујте и испеците и укусан доручак или вечера је спремна. Такође, можете да правите и посну пицу.
Састојци:
- 450 г брашна
- 180 мл киселе воде
- 180 мл уља
- 1 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 1/2 коцке квасца
- 1/2 кашичице куркуме
За надев:
- 1 празилук
- 450 г шампињона
- кечап
- оригано
Рецепт за посну пица питу:
У посуди помешајте киселу воду, уље, шећер и издробите квасац. Промешајте да се сви састојци сједине, па додајте просејано брашно, со и куркуму. Умесите тесто, па покријте провидном фолијом и оставите да одмори пола сата. У тигању пропржите ситно сецкани празилук или црни лук, па додајте сецкане печурке. Зачините по жељи. Поделите тесто на 4 једнака дела, па од сваког обликујте лоптицу. Развуците једну лоптицу у облику правоугаоника, па ставите у тепсију истог облика коју сте премазали уљем. Премажите кечапом, па поспите ориганом, а онда сипајте мало фила и поспите сецканим маслинама. Ставите друго тесто, па премажите кечапом и поспите ориганом. Сипајте фил преко и поспите исецкане маслине. Ставите треће тесто и поновите поступак. На крају ставите четврто тесто, премажите кечапом, поспите ориганом и ако желите поспите ренданим биљним сиром. Избоцкајте тесто чачкалицом и покријте фолијом, па оставите да одстоји још 10 минута. Пеците у загрејаној рерни на 180 око 30 минута. Неких 10 минута пред крај поспите ренданим сиром и вратите да се запече.
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".