На факултету у Нансију од 1.470 студената управо је Српкиња, Анђела Лазаревић, изабрана за најбољег студента, а након тога је исто признање добила и на националном нивоу у својој бранши.

Да би се само уписала на факултет било је потребно да уђе у 900 од 5500 студената. Већ на првој години остане само 200 студената.

Анђела је у претходној години постигла такве резултате на факултету да јој се клања цела Француска. Наиме за само једну годину, дала је по две године и то на два факултета. На Медицинском факултету и на факултету физике и хемије са максималним оценама. Њени професори на оба факултета не штеде речи хвале.

 

 

Знајући да Французи не препуштају ништа случају, понудили су јој већ од 2024. године специјализацију као натпросечном студенту.

Међутим добар глас, далеко се чује па је и Швајцарска послала понуду да стипендира у потпуности Анђелу и плати јој комплетну специјализацију такође под назнаком "натпросечног студента". И заиста, Анђела је натпросечни студент.

Анђела је прихватила понуду из Швајцарске. Жеља јој је да постане врхунски кардио-васкуларни хирург и да напредује у научном програму физике и хемије око истраживања болести срца.

(Ужице Огласна табла)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".