Ове четири грешке никако не би требало да правите при прању одеће:

1. Мрље не чистите одмах


Флеке је најбоље третирати одмах чим се појаве. Уколико се мрља на одећи осуши, онда је мања вероватноћа да ћете успети да је уклоните, бар не после првог прања. Најбоље је да на флеку ставите течност за судове или неко друго средство за мрље и оставите неко време да делује.

Комад одеће исперите, осушите и тек онда ставите у машину за веш.

Фото: Профимедиа

 

2. Затварање врата машине за веш

Већина жена има навику да када извади веш из машине одмах затвори врата, односно поклопац машине. Међутим, то је велика грешка, јер је унутрашњост пуна влаге и течности, па тако може доћи до појаве буђи. Требало би да врата оставите отворена неко време како би се машина потпуно осушила.

Такође, с времена на време требало би да оперете празну машину за веш како бисте из бубња одстранили све нечистоће.

Фото: Профимедиа

 

3. Прашак за веш


Постоји разлог због ког на сваком паковању прашка за веш, као и на омекшивачу стоји наведена оптимална количина за одређену врсту одеће.

Ако ставите мање прашка одећа ће половично остати прљава, а боје ће избледети. Превише прашка може да оштети материјал, учини да он постане порозан и да остави флеке по одећи.

Фото: Профимедиа

 

4. Стављање чарапа после друге одеће


Сигурно вам се дешавало да после прања не можете да нађете неколико чарапа. Можда је разлог томе што их стављате последње на прање. Чарапе би требало да ставите у средину осталог веша, па ће се на тај начин добро опрати и сигурно неће мистериозно нестати.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".