Састојци:
- 1 главица киселог купуса
- 300 г сувих ребара
- 200 г сланине
- 1 црни лук
- 3 листа ловора
- 2 кашике свињске масти
- Со, млевени бибер
- 2 кашичице млевене паприке
Припрема:
Купус исецкајте на коцке, месо и сланину на комаде величине по жељи, а црни лук на танке кришке. У тепсију ставите кашику масти и пола исецканог лука, па по целој тепсији распоредите купус. Преко њега распоредите остатак сецканог лука, ловор, поспите млевеном паприком и бибером, а затим поређајте по месо, ребра и остатак масти. Прелијте чашом воде, покријте фолијом и ставите у рерну загрејану на 200 степени. Пеците око један сат, склоните фолију и пеците још најмање пола сата. Уколико видите да је подварак превише сув, долијте још мало воде. Купус је готов кад омекша.