Марко Пантић, чувени Душко из серије "Метла без дршке" одлучио је да напусти глуму и по завршетку серије се одселио у иностранство, где је почео да се бави једним потпуно другачијим послом.

Фото: Јутјуб принтскрин/BokiAleAle

 

 

Иако су му многи предвиђали сјајну каријеру он себе није видео као славног глумца. Марко се одселио далеко, а потом се запослио у једној светски познатој компанији на месту пројект менаџера.

Како су медији у више наврата писали Марко је успео да заради озбиљан новац. Своју каријеру у ИТ сектору започео је још у Београду, а посао га је давно одвео и пут Велике Британије.

Његов колега из серије, Владимир Марковић, кога памтимо по лику Златка из серије “Метла без дршке”, данас има 41 годину и ради као продуцент.

- Бавим се режијом спотова а тренутно сам ангажован на пројекту “Пинкове звезде”. Радио сам на емисијама “X Фацтор” и “Ја имам таленат”, а у припреми је и снимање једног документарца. Писање песама ми дође као џепарац – рекао је Марковић за домаће медије. 

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

 

 

Он је објавио и фотографију на свом Фејсбук профилу са поруком:

- Када смо се срели пре пар година, рекла ми је "Сад да ми неко понуди да поновим улогу у Метли без дршке, пристала бих без размишљања." Та Метла ме је спојила са генерацијама наших глумаца, али највећа звезда од свих је била Милена Дравић. Да ли сам имао трему када је требало да је упознам? Да! До тог тренутка сам већ увелико гледао Приче из Непричаве, Није лако са мушкарцима, Мајсторску радионицу и трилогију На одређено време.

- Међутим, прошао је трен и као да ми је одувек била комшиница са другог спрата. Колико знам, ово јој је био једини лик са говорном маном. Мислим да је волела ову улогу зато што се забављала играјући је. Кадар који видите је тренутак када ми, то јест Златку, даје сок, а Златко би да побегне што пре. Морао сам да попијем неки грозни сок од ананаса наискап, али у првих пар дублова није ишло. Просто нисам могао. Милена ми оте чашу, испи из три гутљаја и рече "ако могу ја, можеш и ти!" И зато ћу сада, симболично, да попијем једну чашу сока од ананаса наискап за Милену.

Он се том приликом осврнуо на прошлост и рекао да са носталгијом гледа на тај период.

- Златко и ја смо потпуно другачији. На пример, он воли шненокле, а ја их презирем – нагласио је он.

- У контакту сам са Евом Мезеи, која је глумила Софију, моју сестру – истакао је Владимир и додао да му никад није било јасно зашто се серија зове “Метла без дршке”.

БОНУС ВИДЕО: