Дечак сада има пет година и касни у говору, а Гога је о овој теми искрено говорила и открила са чиме се сусрећу како би подигла свест о овој теми и пружила подршку родитељима који се налазе у истој ситуацији.

- Дете ми касни у говору! Сада идемо код логопеда. Он је навикао, као и сва мушка деца ''он оком, мама скоком'', али нарвно није само то у питању. Конкретне промене сам видела са непуне две године када је Василије престао да ме зове. Одлучила сам да се вратим у Београд и потражим помоћ наших стручњака. То је велика мука, велика борба... - рекла је Гога.

Фото: АТА имагес

 

 

- Много је таквих случајева, да деца буду здрава, а да касне у говору! Објаснили су ми да постоје различите мутације, а то није аутизам како обично одреагују на прву, рекла је она па додала:

Гога истиче да у оваквим ситуацијама вртић је доста битан и помаже.

- Закључак у свему томе је само рад, рад и рад! То је исцрпљујуће, није лако ни родитељима ни деци. Јако је битна социјализација! Вртић је јако битан, да дете осети простор, другаре, атмосферу. Процес подразумева одлазак код логопеда, дефектолог, у сезорну собу све је то јако битно! Има много начина да се помогне. Све је Божија воља и рад, рекла је певачица, па се осврнула на његов напредак:

- Напредак се види! Јако је спор, али он је само једном мали. Зато сам и запоставила каријеру, да бих се посветила само њему! Била сам у фазону ''или - или'. Сигурно бих оставила певање ако бих морала да бирам. Мој син говори на неком свом језику...јако је весео, али кад буде проговорио онако како треба, то ће бити права фешта, славље и сви ћете бит позвани", закључила је певачица у "Премијери".

БОНУС ВИДЕО: