Како чувати цели лук?

Цели лук немојте да стављате у фрижидер. Фрижидер је хладно и влажно окружење и може проузроковати да лук омекша и поквари се. Најбоље место за чување целог лука је тамно, хладно, суво и добро прозрачено место.

Фото: Профимедиа

 

 

Када сте у трговини и бирате лук, опипајте га пре него га ставите у корпу. Избегните оштећени с мрљама јер неће имати свежи окус а неће ни дуго трајати. Када дођете кући немојте скидати љуску јер она штити и чува унутрашњост.

Како чувати нарезани или насецкани лук?

Нарезани или насецкани лук можете оставити у херметички затвореној посуди или пластичној кесици у фрижидеру, али свакако га искористите у року од пет до седам дана. Што дуже стоји то је јачи мирис, а не желите да ваш фрижидер заудара на лук.

Фото: Јутјуб принтскрин/ VRATA ZDRAVLJA

 

 

Може ли се замрзнути лук?

Не препоручује се замрзавање целог лука јер ће се јако стврднути и неће се добро одмрзнути, али замрзавање насецканог лука је препоручљиво. Ако вам остане вишак, само га ставите у непропусну пластичну кесу и замрзните, пише Реал Симпле.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: