У саопштењу се наводи да је турско јавно тужилаштво истакло у допису упућеном македонском правосуђу да је Палевском одређен притвор да би се омогућило његово изручење Северној Македонији где је осумњичен за убиство 14-годишње Вање, објавила је телевизија Телма.

Македонско Министарство правде је раније овога месеца саопштило да ће поступак изручења Палевског трајати неколико месеци.

Палевски је ухапшен у Турској након што је за њим расписана међународна потерница. Истрага о убиству Вање Ђорчевске и Панче Жежовског почела је почетком овог месеца, а, поред Палевског, осумњичени су и Велибор Манев, Влатко Кешишов и Боре Видевски који се терете за саучесништво и налазе се у притвору у Скопљу.

Фото: МУП Македоније

 

У притвору су и Вањин отац Александар Ђорчевски који се сумњичи да је помагао у отмици тако што је са осталим осумњиченима делио информације о кретању своје ћерке, како су тада саопштиле власти, и Стефан Димковски који је довезао из Србије у Турску првоосумњиченог Палевског.

Малолетна Вања и Панче Жежовски из Велеса, који су пријављени као нестали 27. односно 24. новембра, пронађени су мртви код Скопља и Велеса 3. децембра.

Фото: Друштвене мреже

 

БОНУС ВИДЕО: