Њен гардеробер био је испуњен елегантним комплетима, али и одећом која је данас неизоставни део "кежуал" варијанти попут обичних мајица, фармерки и сакоа у интересантним бојама и дезенима. Сваку одевну комбинацију Дајана би упркос својој краљевској титули понела елегантно, дамски и са ставом, како приличи једној жени која се итекако разумела у модне трендове.

Подсетићемо се неколико најупечетљивијих оутфита принцезе.

 

 

За догађаје у служби краљевства, Дајана је бирала дамска одела сачињена од сукњи уз тело и елегантних, кратко сечених сакоа. Овакве стилске комбинације често би употпуњавала наочарима.

 

 

Принцеза своју витку фигуру није скривала од очију јавности. Ипак, и у томе је била врло одмерена. Када би одлучила да покаже своје витке ноге, радила је то са укусом. Волела је јарке боје, а нарочито љубичасту која важи за краљевску нијансу. Једноставан крој хаљина комбиновала је са интересантним сандалама и торбама.

 

 

Када су свакодневне обавезе у питању, принцеза је најрадије бирала удобност фармерки. Дајана их је упаривала са оверсизе сакоима, балетанкама и једноставним, белим мајицама. Данас овакав оутфит можемо видети на свим цавременим женама које прате модне стилове.

 

 

Лејди Ди била је позната по одмерености и минималистичком стилу, па су такве биле и њене елегантне комбинације. Одлучивала се за сведеност са одмереном дозом "провокације", каква је била и њена чувена "осветничка хаљина", која је један од најкоментарисанијих комада одеће икада.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DisrupDiva (@disrupdiva)

 

Модни додатак ком је принцеза, као и већина краљевске породице, била верна је - шешир. Хаљине или одела волела је да ускади са интересантним аксесоаром на глави.

 

 

Иако Кејт Мидлтон и Меган Маркл представлјају модне иконе данашњице када је краљевска породица у питању, светски медији се слажу да  одређене комбинације принцезе Дајане нико никада неће надмашити.