Једна од њих је и Литал Шемеш, водитељка вести са Канала 14, која се у уторак појавила у етару са пиштољем завученим у панталоне поред микрофона на куку.

Слика Шемеша који носи ватрено оружје у ТВ студију брзо је кружила друштвеним мрежама, а многи је приписују последицама Хамасовог напада на земљу 7. октобра.

 

Позната водитељка поделила је ову виралну фотографију на свом X профилу (некадашњи Твитер) уз коју је послала снажну поруку.

- Не играјте се са Јеврејкама - написала је Шемеш уз емотикон израелске заставе.

 

 

Ко је Литал Шемеш?

Литал Шемеш ради као водитељ вести и дописник за националну израелску радиодифузну управу (ИБА) и комерцијални Канал 14.

Поред тога, доприноси Каналу илТВ на енглеском.

Магистрирала је америчке јеврејске студије. Током војне службе, Шемеш је служила као војник у израелској граничној полицији, што је била јединствена позиција за жене. На њеним друштвеним мрежама могу се видети фотографије из стрељана, али и са првих линија фронта где је била у својству новинара.

 

 

 

Хамасов напад

Хамасови милитанти су 7. октобра 2023. године покренули напад на Израел из Појаса Газе, што је резултирало трагичном смрћу 1.139 људи и хватањем 240 талаца.

Фото: Танјуг/АП

 

Као одговор, израелска војска је извела ваздушне ударе и започела копнену офанзиву.

Овај напад је према неким наводима најсмртоноснији по Јевреје од Холокауста, што представља скоро 1,25 пута већи број погинулих у Израелу током пет година Друге интифаде.

Фото: Профимедиа

 

БОНУС ВИДЕО: