Пролећне температуре у јануару, ускоро ће заменити киша и снег - метеоролог Иван Ристић најављује долазак хладног фронта у Србију, већ од петка, док се ће нас у понедељак сачекати снежни покривач. Промена која ће уследити трајаће десетак дана, а температура ће пасти са 10 степени на минус 2, 3.

"У петак се догађа тотални преокрет на европском континенту. То је поремећај који је кренуо пре десетак дана са Пацифика и у петак стиже стиже у наше пределе. Почеће да пристиже хладан ваздух из Русије, који у суботу креће ка Пољској, Немачкој и Француској. У недељу долази до Бечких врата, а одатле му треба само један дан да дође до нас", каже метеоролог Ристић.

Како је најавио метеоролог раније, у понедељак, 8. јануара ујутру прво на северу, а до краја дана и у осталим деловима Србије снег, температура пада испод 0 степени Целзијуса и долази до формирање снежног покривача у већем делу земље, осим на југоистоку.

Уз формирање мањег снежног покривача, снег ће наставити повремено да пада и у уторак 9. јануара, док се у среду, 10. јануара очекује престанак снежних падавина и постепено разведравање. У уторак и среду ледени дани када је највиша дневна температура испод или око 0 степени Целзијусових.

Након првог јануарског захлађења, очекује нас нови талас.

"Припремите се за другу зимску недељу од 15 до 22. јануара. Инструмент ПВ још јаче усмерава хладан ваздух према нама, антициклон слаби тако да ће бити поново услова за снег", написао је на свом профилу метеоролог Ристић.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".