Дечак из Србије Мануел (15) задавио је своју девојку вршњакињу у шуми у Немачкој, а затим је сам позвао полицију и рекао да ју је убио. Сумња се да је мотив злочина љубомора, а наводно му је сметало то што се, како је тврдио, његова девојка облачила провокативно.

Стравичан злочин догодио се у среду, 27. децембра, уочи дочека Нове године у шуми крај немачког града Улма. Тинејџер из Србије се терети да је своју девојку с којом је био у вези задавио, а затим позвао полицију и мртав-хладан испричао шта је урадио. Како наводе немачки медији, чак им је по признању одао и локацију где лежи несрећна девојчица.

„Давио је своју девојку у шуми докле год није престала да се отима и даје било какве знакове. Оставио ју је да лежи у шуми и отишао, а затим је око поноћи позвао полицију и рекао шта је урадио. Лекари су девојчицу реанимирали и пребацили у болницу, али је нажалост она искључена са апарата 1. јануара“, наводе немачки медији.

Фото: Друштвене мреже

 

 

Играо се с пасторком Индијанаца, па је заклао

Овај случај је добио још страшније димензије када се сазнало ко је дечаков отац. Он је у априлу 2023. на Васкрс ножем избо насмрт своју пасторку (7) недалеко од њене школе. Несрећна девојчица је искрварила насмрт, а после хапшења монструма утврђено је да је оболео од шизофреније. Због тога је пребачен у психијатријску установу. Отац је наводно током суђења рекао да је помно изучавао религију, те да „му је у неком тренутку постало јасно да мора да жртвује једно своје дете Алаху“.

„Убедио је девојчицу да се играју Индијанаца, а затим ју је везао и преклао. Сумња се да је био у секти, а на саслушању се позивао на Алаха. Говорио је да треба да жртвује оно што воли“, подсећају медији.

Када су полиција и Хитна помоћ стигле, пронашли су девојку с подливима и повредама на врату.

Према речима познаника, Мануел је био болесно љубоморан, због чега се спекулише да је управо то био мотив злочина.
- Био је јако заљубљен у своју девојку, али и болесно љубоморан. Стално је љубоморисао и правио сцене, а нарочито му је сметало то што се, како је он тврдио, провокативно облачила и носила кратке сукње. Редовно ју је опомињао и пребацивао јој за то. Његова девојка је знала да је имао породичне проблеме и упркос томе је била уз њега и била његова подршка. Знала је шта је учинио и његов отац, али није се надала да и он има психичких проблема. Искрено га је волела - тврде пријатељи несрећне девојке.

Мануел је ухапшен и одређен му је притвор, међутим, испитује се да ли је младић био под дејством наркотика или алкохола.

- Прибављамо и психијатријски извештај о оптуженом како бисмо могли да проценимо да ли је он одговоран. Такође би били наручени лекарски извештаји о оптуженом и жртви да би се потом реконструисао злочин и разјаснио мотив злочина - рекао је Мајкл Бишофзбергер из јавног тужилаштва у Улму за медије.

Тужилаштво је наложило обдукцију жртве, али и психијатријско вештачење дечака.

„Дечаку се на терет ставља да је извршио кривично дело убиство из нехата и може да добије максималну казну затвора у трајању од 10 година“, пишу немачки медији.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: