Кад је пожелео да постане глумац, Бранко Јанковић је кренуо из родног места Гуњаци код Осечине. Негде на том путу уметника схватио је да његова срећа неће бити потпуна ако се не врати на родну груду, где данас живи с породицом.

Сваки тренутак његовог дана је испуњен, будући да поред врсних улога, које гради како пред камером, тако и на даскама које живот значе, има и своју фарму коза и бави се пољопривредом - прерадом млека и ширењем козарства по западној Србији.

Ипак, времена за породицу му не мањка, јер сваки слободан тренутак проводи са супругом Наташом и њихово троје деце. 

Глумац је задовољан шта му је 2023. донела.

Foto:Printskrin YouTube/Ata images

 

 

- Садржајна и пре свега квалитетна година је иза мене, и поред дешавања на глобалном плану. Све то утиче на нашу земљу, људе и приватни живот и буџет. Одлично смо радили и што се тиче приватног бизниса и глуме. Није било блокада као за време короне. Позоришта су радила, снимало се доста. Шта човек може више да пожели. Ко хоће да ради, има и посла и садржаја. Примили смо и нове људе у фирму, што ме је посебно усрећило.

Жеље за 2024. су му једноставне - али велике.

- Све време ми је у глави здравље, видите како су непредвидиве ове болести. Пре свега, пожелео сам да буде што више деце, да породица буде здрава. Све остало некако дође на своје, све док смо здрави и бринемо о породици. Размишљао сам доста у последње време о породици и женама. Имам филозофију у фирми да радим само с мајкама. Жене су фантастичне. Што се тиче мушкараца, све се то укртило - постали су гори од баба.

Foto:Printskrin YouTube/Ata images

 

 

Таква ситуација коју описује Јанковић утиче и на породицу.

- Економска снага је главни проблем. Кад мушкарац има сигурност и финансијску независност, другачије се осећа. Они то хоће да надоместе нерадом. И друштвене мреже су нас упропастиле. Сви хоће да буду наизглед лепи и срећни, а кад упознаш човека, видиш да је све то много другачије. Превара.

Поменули сте малочас да је јавни живот штетан и порочан. Како се сачувати?

- Свако зна шта је најбоље за њега, ја сам пронашао своју базу, то су село и породица. Трудим се, радим сваког дана, шта да пожелим више. Природа и породица су спас.

Foto:Printskrin YouTube/Ata images

 

 

Пребивалиште глумчева породица не мења ни за Божић - село је њихов избор.

- Увек смо на селу. За Нову годину смо посетили супругину породицу, а у Гуњаке стижемо уочи Бадњег дана и ту остајемо до православне Нове године. Трпеза са чесницом и пшеницом је обавезна и верујем да се не разликује много од других. Дочекујемо положајника, који нам по српској традицији уноси радост и просперитет у кућу. Ипак, оно што је специфично за наш крај је литургија на коју се иде у четири ујутру. Идемо по мраку, а како се приводи крају, тако полако креће да свиће.

Тај призор је невероватан, људи полако излазе у порту цркве, где се целе ноћи ложио бадњак, и у миру дочекују најрадоснији празник. За мене је то најпосебнији моменат, а верујем да велики број људи који живи у граду то, нажалост, не може да доживи. Божићно јутро је чаробно. А очекујемо и снег (смех).

Од породице се не раздваја, а тако је било и за Бадњи дан и сечење бадњака.

- Обавезно, идемо сви заједно и ту нема раздвајања. Увек су ту негде око мене са играчкама. Деси се да Вукадин шутне прејако лопту, па одлети у поток (смех).

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: