Јована Типшин о смрти оца и мајке говори са пуно туге, али јој вера помаже да тешке тренутке преброди.

- Има доста људи који су за време празника анксиозни и депресивни. Мене на пример празници подсећају на моју маму која више није са нама. Тако да ми се мешају енергије и осећања, радости и туге.

Сетим се мајке која је коринџала, уносила бадњак, а опет човек се радује том празнику, али опет га дочекам у радости јер као верник знате да ту није крај и да постоји живот и негде тамо - признала је певачица којој је прво премино отац, а потом и мајка.

Фото: АТА имагес

 

 

- Мислила сам да њену смрт нећу преживети, тата када ми је умро, ту је била мајка, сестре, браћа, посао, али када се десило… Ја сам њу спасавала, притисак мерила, набављала лекове, почела је одједном да се гуши, ту сцену никада нећу заборавити - рекла је певачица.

-  Шта се ту десило, не знам, одвезли су је на ВМА, мој кум ме зове сутрадан да пита како је, његов пријатељ је био анестезиолог мојој мами, ми смо звали да питамо како је она, целу ноћ не спавамо, он ми је рекао да је сада боље, да је доручковала. Чула сам јој глас, имала је поремећај срчаног ритма. Тај дечко се замонашио, више није анестезиолог, он ме је позвао да могу да је видим последњи пут, имам снимак. Она ми говори да је водим кући, причала сам јој да јој подигнем енергију. Била је свесна до последњег дана -  испричала је Јована потресне детаље.

-  Захвална сам Богу што сам имала прилику да последњи пут попричамо. Она је после упала у тешку кому, не знам шта се десило. Мислим да је добила бактерију у болници, међу лековима су били антибиотик, свашта је ту било. Ми смо онда ишли да је видимо, да сам могла само да уђем да јој ноге пољубим, да јој осетим мирис коже - рекла је за Нову Јована која је са сестром отишла у манастир Острог да се моли за мајчино здравље.

- Онда сам рекла сестри да идемо под Острог. Звала сам пријатеља да резеривше карте, ми са аеродрома право на такси и на Острог. Понела сам њену поткошуљу, молиле смо се и ја сам пре молитве снимала себе, чуле су се птичице, то је био 25. фебруар. Ушле смо код Светог Василија, молиле се, и после молитве је преминула тог дана, она је иначе крштена у цркви Свети Василије Острошки на Бањици. Ја сам мислила да нећу преживети, када изгубите родитеља онда сте ничије дете. Пре неко вече сам се толико исплакала. Знам да су они ту негде, физички нису, али једног дана ћемо се срести -  закључила је неутешна певачица.

(Сторy)

БОНУС ВИДЕО: