Ипак, поједини детаљи о самом настанку филма су тек недавно откривени.

Као, на пример, детаљ да улога славног Тиркета није била намењена Милошу Биковићу, којом се истом и прославио.

 Марко Јанкетић био је први избор Драгана Бјелогрлића, али је глумац ту улогу одбио због обавеза које је имао према позоришту и филму.

Фото: В. Данилов

 

 

- Драган Бјелогрлић је дуго размишљао коме да повери улогу. Имао је веома незахвалан задатак не само да дебитује као редитељ већ и да отвори простор једној потпуно новој генерацији глумаца, да им да простор и поверење. Млади глумци ретко кад имају изразити шарм. Он се зарађује искуством, улогама, односом према послу, рекао је Биковић пре неколико година у Лесковцу.

Фото: Профимедиа

 

 

- Док је бирао главне улоге, нас 15-20 младих глумаца свакодневно је ишло на тренинге. Надао сам се да ћу добити улогу Ивице Бека и појавити се у другом делу, али нисам имао амбиције за главну. У једном тренутку Драган ме је позвао и рекао: 'Види, ја хоћу да ти дам Тиркета, али много си висок и појма немаш да играш фудбал'. Рекао сам му да ћу се потрудити око фудбала. Имао сам тренинге кад и цела екипа, али и насамо с тренером, и сам са собом, кад ме нико не види. То је захтевало много рада и тај период ми је био стресан. Онда сам схватио да никада нећу научити добро да играм фудбал, али могу да искористим неколико трикова које ћу да навежбам до перфекције. А кад те трикове изведем, све после тога ће деловати као да 'овај дечко влада фудбалом'. Тако сам и конципирао свој лик, закључио је глумац.

БОНУС ВИДЕО: