У емотивној објави коју је поделила са својим пратиоцима Мари наводи да је годинама жртва свог оца, који се неконтролисано понаша и често физички насрће на њу, али да је решила да томе стане на крај.

По њеним речима, злостављање је почело још у детињству и спремна је да га прекине на било који начин - уколико не престане након њеног апела, псремна је чак и да га убије! Биће то њен начин да покуша да се одбрани од насилника који физичку снагу користи да малтретира жене у породици.

 

 

"Ја сам ћерка ђавола", написала је Мари и није се ту зауставила: "Желим свима да кажем колико сам разочарана и гневна због тебе, као тате и људског бића генерално. Изневерио си на сваки могући начин који постоји. Малтетираш ме откако сам била мала и сада настављаш да малтретираш моју мајку. Настављаш да је емотивно злостављаш и улазиш у нашу кућу као да је твоја."

По речима старије од познатих сестра Осака, њен отац Леонар Франсоа је кукавица и насилник, којег ће убити ако поново покуша да је пребије, "Пишем ово јавно баш зато што си кукавица која се крије иза физичке снаге која ти дозвољава да ме изудараш и нашег избора да те не пријавимо полицији. То је то, ја сам завршила са тобом, када те следећи пут видим, зваћу полицајце. Схвати ово као претњу. Због начина на који си повредио моју породицу, не бих зажалила ни када би те полиција убила. Ако поново дођеш да ми претиш да ме пребијеш, узвратићу ти и борити се за нас обе. Убићу те, ако ме први не убијеш пиштољем који носиш као све кукавице. Зато слободно напред, да видимо какав си човек, мада од рођења знам да си ђаво. Боже, помози ми ако поново дође", додала је бивша тенисерка.

Мари Осака се професионалним тенисом бавила од 2014. до 2021. године, али није имала веће успехе. Четири пута играла је финала ИТФ турнира и ниједном није освојила титулу, а у каријери је зарадила око 90.000 америчких долара. Најбољи пласман у синглу било јој је 280. место у мају 2018. године, а након тениске каријере посветила се уметности и модном дизајну.

Њена рођена сестра Наоми Осака млађа је годину и по дана, а важи за једну од најбољих тенисерки своје генерације. Својевремено је била светски број један на WТА листи, уз четири освојена гренд слем турнира. Само од турнира зарадила је преко 20 милиона америчких долара.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".