Једна од најпопуларнијих сарајевских кафана била је Естрада, која се налазила преко пута мурала Моста. Како јој само име и каже, у њој су се окупљали најпознатији естрадни уметници тог времена.

Један од оних чије је живот уткан у зидове Естраде јесте певач Адо Гегај, који је за Курир телевизију евоцирао успомене на ово култно мјесто.

- Није безвезе постављен тај назив тог кафића и то култно место естраде. Значи, кад год га погледаш, везано је за естраду и то је било култно место где сам ја волео да долазим да га гледам. У мени је увек била та емоција и та жеља за музиком, да се ја нечим бавим. Осећао сам да бих могао да се ту ја негде нађем. Без обзира што ме је хвалила породица да имам неког смисла и талента за певање и свирање. Када сам почео да свирам, имао сам бенд који је добро радио по сарајевским кафанама и онда наравно размишљао где ћу да излазим. Тифа је ту био често, Бреговић је навраћао, екипа која није имала баш везе са мојим неким стилом и начином живота и певања и музике коју сам волео, али сам волео да их видим јер су они ипак велика имена поп музике. Дина Мерлина и дан данас увек срећем, некако он тачно зна шта ко у Сарајеву када једе, а не ко шта ради - рекао је.

 

 

Потом је открио како су изгледала дружења у кафани Естрада.

- Била је другачија атмосфера, било је мало неког другачијег респекта, поштовања, сада је мало резервисано, мало је сад то другачије. Емоција је била фантазија и дружење је било фантастично.

Многи од оних који су били редовни посетиоци Естраде сведочили су о томе да је било неопходно да бисте задржали реноме у Раји, да се у кафићу морало боравити у ударним терминима сваког дана између 12 и 15 часова те након 19 сати."