Његов траг у домаћој кинематографији је немерљив, а и дан-данас неретко ћете чути да неко цитира Шћепана Шћекића из "Срећних људи" или Богољуба Гагића из "Породичног блага".

Фото: Архив Новости

 

Родом из Бродарева, дипломирао је на Академији за позориште, филм, радио и телевизију у Београду, а потом је уследила и улога у серији "Отписани". Неке од значајнијих улога свакако су биле оне у филмовима "Лаф у срцу", "Лазар", "Јагода у супермаркету", "Последњи круг у Монци", али и серијама "Бољи живот"; поменутим "Срећним људима" и "Породичном благу", као и "Стижу долари"...

Данило Лазовић преминуо је 25. марта од последица инфарткта. На сахрани, по жељи породице, није одржан говор, већ је преко разгласа пуштен Лазовићев монолог у поеми Николаја Велимировића "Косовски завет цара Лазара".

Лазовић је био и истакнут позоришни глумац, а док се о његовим улогама и врсном таленту зна много тога, његов приватни живот увек је био под велом тајности.

Фото: М. Коковић

 

 Лазовић никада није превише експонирао своју породицу, а скоро читавог живота волео је једну жену ― своју супругу Бранку.

Бранка и Данило су се упознали приликом посете Златару, где је он учествовао на радничким играма. На Златар су тада дошли и чланови једног културно-уметничког друштва са Цетиња, а када је из аутобуса изашла лепа Бранка Милошевић, Данило је у шали рекао: "Њу ћу да оженим!"

То се и остварило, а пар је током складног брака добио четворо деце ― Милену, Јелену, Вука и Милоша.

Многи не знају како Бранка изгледа, а ретку њену фотографију својевремено је објавила глумица Милица Милша. Јасно је из једног погледа да је у питању дама праве лепоте, а Милица је нагласила да је она и Данилова највећа љубав.

― На слици сам са Даниловом супругом Бранком, женом нестварне лепоте и снаге, која је родила четворо предивне деце и била Данилова највећа љубав и подршка ― написала је тада Милица.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".