Импозантно царство Филипа Цептера које гради више од три деценије, простире се на пет континената, броји више од сто филијала и запошљава око две стотине хиљада људи.

Компанија му доноси око милијарду евра профита годишње.

Његова жена Мадлена је основала прво приватно позориште у Земуну под називом „Мадленианум“, а такође је позната као велики добротвор и мецена.

- Није ми потребно више од пет сати сна. Тако имам више времена за посао. Сматрам да сам баш из тог разлога и веома успешан - рекао је једном приликом Цептер и додао:

- Кад сам напунио четрдесет година рекао сам да ћу напустити посао и да ћу се забављати, међутим није тако било, наставио сам и даље да радим. Тако сам напунио четрдесет пет, па педесет. Сада не планирам да напустим посао. Стално ми надолазе нове идеје. Ја сам човек који је пун неких идеја и снова, тако да увек радим на новим пројектима.

Фото: Н. Скендерија

 

 

- Имам два авиона. Трошим доста новца на авионе. Завршим доста ствари док летим из једног места у друго. Моји авиони су веселих боја и свако ко лети са мном се изненади кад их види. Доминирају нијансе црвене и беж боје. Дешава се и да спавам у њима - истакао је он једном приликом.

О приватном животу

- Ја сам једна сасвим нормална особа, с обзиром на моју позицију која није нимало уобичајена. Доста времена проводим са својом ћерком, играм се са њом и забављам се и као и остали људи, идем ујутро на посао а враћам се увече. Волим да проводим време са пријатељима, обожавам италијанску и шпанску кухињу, али волим и јела која потичу из Источне Европе.

О супрузи Мадлени

- Заиста сам задовољан својом супругом. Она је прави перфекциониста, увек се труди да пружи максимум. И ја сам такав, али опуштенији од ње. Доста мирније доживљавам ствари. Волимо да усрећујемо људе, јер смо тада и ми срећни.

Иначе, магазин „Форбс“ („Форбес“) га је 2017. године прогласио најбогатијим човеком у Србији. Његово богатство се процењује на пет милијарди долара.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: