У Целој Србији јутрос су температуре испод нуле, а најхладније је јутрос било у Зајечару где је, по подацима РХМЗ, у 7 сати измерено минус 13.

После Зајечара најхладнији су Дмитровград и Сремска Митровица са 12 степени испод нуле, а иза њих су Крагујева, Неготин, Копаоник и Ћуприја са 11 степени испод нуле.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

 

У Крушевцу је минус 10, колико и у Ваљеву. У Београду је минус 7, у Нишу минус 8, колико је у Сјеници, српском Сибиру.

У Бачкој, Срему,Западној Србији, Шумадији и Југозападној Србији упаљен је наранџасти метеоаларм, што значи да је време опасно.

То значи да су прогнозиране опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Такође, треба пратити савете које дају надлежне државне службе.

У остатку земље упаљен је жути метеоаларм, што значи да време може бити опасно.

Од недеље пораст температуре

И сутра ујутру се очекује умерен и јак мраз, у већини крајева са температуром од -12 до -5 °С, локално и нижом, а за викенд слаб и умерен мраз, од -8 до -1 °С у већини места Србије.

Од недеље, 14.јануара, пораст дневних температура, а израженије отопљење очекује се средином наредне седмице, наводи РХМЗ н свом сајту.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".