Познати певач Џеј Рамадановски, имао је врло тешко детињство. Његов пут није било нимало лак. Али није избегао обећани пут неба, а то је пут вечне легенде. 

Из филма "Недеља" можемо сазнати детаље о животу велике музичке звезде: 

- Петак 13, први наступ у Београду, тату је занимало једино да идем у школу, али нисам дао пет пара за то, добијао сам батине, баба ме бранила, а кад сам украо јагње, које су чували за Бајрам, тад ме и баба престала бранити. После развода кеве и ћалета нисам ишао у школу, улица је постала мој дом. Дорћол је била моја школа шибицарење је био уносан посао поштен, ништа ниси украо. Моја тетка је изнајмљивала кућу за коцку, пиксла се плаћала на сат. Учитељица је покушала све да ме не одведу, али ћале ме издао и одвели су ме у дом. Међутим, дом се није разликовао од улице, једва сам чекао недељу тад се ишло кући, али по мене није дошао нико, тад сам шибицарио у дому, ваљао сам по другим правилима и односу на улицу, играло се у целу пљугу, а не у пикавце. Бежање из дома није било страшно, али је страшно било кад кева на улици неће да ти се јави - говори Џеј, ког у филму тумачи Хусеин Хуса Алијевић, те истиче да му је најтеже пало што га се мајка одрекла.

Фото: Д.Мишић/В.Данилов

 

Певач је растао једно време без родитеља, у дому: 

- Кева није хтела да чује за мене, па сам остао са ћалетом. На Дорћолу је постојали правило ако ниси г*зио уз сведока као да ниси г*зио. Ниси могао да мазнеш рибу тек тако. Чувао сам стражу док је Суља крао штек са пљугама, то је био начин да се мазне лова.

Међутим, у кутијама су биле хемијске, па су их, како даље прича, продавали по књижарама:

- Добио сам педалу кад смо се исталили око хемијски.

Невиност је изгубио са локалном рибом Радмилом.

- Са њом сам први пут спавао, потуцао се по стану код другова са којима сам ваљао хемијске. Здравко ме први пут обријао, бели човек, само сам се с њима дружио. Мића се вратио из иностранства, са њим смо ми с улице имали најбоље место у кафани. Мића ме је чувао, давао паре, говорио како ће изаћи на крај да мангупина из дома, саветовао ме да се браним кад ме нападну већи од мене. Мића је пребио једног који ме је напао, убио га од батина. Кад сам престао да шибицарим и почео да лакирам аута, вратио сам се певању првој љубави и певао сам домцима - присећа се главни актер филма, па описује сцене из живота:

- Џамба брат је пола живота провео у Мардељи, направио је велики злочин, као млад у школи, убо је лика комадом стакла који га је напао, а који је после подлегао. Отада је важио за опасног фрајера нико у очи није смео да га гледа, сви су га поштовали на улици. Мића га је поштовао посебно, донео му одело и сат. Џеј се загледао у конобарицу локала Наду, име које је остало уређено до краја живота. Тад је умро Тито. Па смо продавали значке са знаком Тита, док су сви плакали за Титом, ми смо плакали од среће јер смо имали пара. Једино сам ја стајао у месту, сви су нешто профитирали, па сам се вратио ономе што сам знао - шибицама и песми.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: