Према временској прогнози за дочек Српске нове године коју је објавио Републички хидрометеоролошки завод у Србији ће време током дана бити мало до умерено облачно и мало топлије са сунчаним интервалима

- Дуваће слаб и умерен ветар, на истоку Србије јак, западни и северозападни, после подне у скретању на јужни и југозападни правац са температурама од -7 до пет степени - наводи РХМЗ.

Када је у питању Београд, ујутру ће бити умерено до потпуно облачно суво и хладно са слабим јутарњим мразом, током дана мало до умерено облачно и мало топлије са сунчаним интервалима.

Ветар ће бити слаб и умерен, пре подне западни, после подне у скретању на јужни и југозападни правац, са температурама од минус пет до три степена.

Време наредне недеље

Почетком наредне седмице очекује се слабљење јутарњег мраза уз дневне температуре од четири до девет степени. Тако се понедељак очекује пролазно наоблачење са кишом, у брдско-планинским пределима, а ујутро понегде и у низијама са суснежицом и снегом.

- У среду и четвртак време ће бити ветровито са умереним и јаким југозападним ветром и топлије повремено са кишом, док се од петка поново очекује осетан пад температуре, скретање ветра на северозападни правац и снег местимично - закључују у прогнози РХМЗ.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: