- Четрдесет и пет година смо заједно, имамо троје деце, петоро унучади и двоје праунучади. Она је газда у кући - започео је причу Сабахудин.

- Ја сам се око деце борила, он је био на послу. Нисмо никад били у оскудици, увек нам је била пуна кућа - надовезала се Ружа.

Она католкиња, он Бошњак

Њихова љубавна прича траје већ деценијама, забављали су се два месеца, када је она дошла код њега и почели су да живе заједно.

- Моја мама је била велики верник, а и његова. Он је мене слагао, рекао ми је да је Роберт. Ми смо се забављали, али није рекао одмах да се зове Сабахудин. Била је то љубав, волела сам га. Лагао је кад сам дошла, забављали смо се два месеца. Дошла сам у муслиманско село, није ми то било необично, јер смо сви били измешани. Дружила сам се и са муслиманима и са Србима. Мој отац није био националиста, и у цркву је ишао за Божић и за Ускрс. Тата се никад није љутио. Он је мени рекао да се зове Роберт и разгледницу сам му послала из Травника на име Роберт, добио је -  рекла је Ружа за Јутјуб канал "Долина Лашве".

Како је испричала, она је, када је упознала Сабахудина, већ била верена, али је ипак решила да се уда за Сабахудина.

- Његов брат нас је 'фићом' довезао. Сабахудин је тек дошао из војске, био је згодан, леп. Имала сам момка тада и била сам верена, али удала сам се за Роберта, кад оно Сабахудин, али нисам се покајала. Имала сам идеалан живот, имам и сад - казала је Ружа.

У заједници, са његовим родитељима, живели су седам дана, а онда су нашли стан. Кажу и да им се родитељи нису мешали у одлуке и брак. Сабахудин каже и да код Руже ништа не би променио, док је њена жеља да он сада буде више код куће.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)